Skodelici vroče čokolade s krožnikom piškotov

Poznate te nenavadne dodatke za vročo čokolado?

Ko naročimo vročo čokolado, običajno pričakujemo zvrhano skodelico temne pijače s stepeno smetano. Sladka smetana pa ni edini dodatek, ki pristoji tej slastni pijači, saj ji lahko dodamo tudi nekaj bolj eksotičnih sestavin. O katerih govorimo? Preberite si v nadaljevanju.

Morska sol

Zakaj bi sol dodajal v sladko pijačo? Sol dejansko poudari sladkobo vroče čokolade in ublaži pretirano grenkobo temne čokolade. Poskusite dodati zgolj en ščepec in če vam bo okus všeč, dodajte še malo.

Chai čaj

Namesto mleka vročo čokolado naredite iz chai čaja. To je odlična izbira za vegansko vročo čokolado, če nimate radi rastlinskega mleka. Dodajte še stepeno smetano in uživajte v poslastici!

Pekoča paprika

Uporaba te sestavine sega v daljno preteklost, saj pekoča paprika dopolni grenak okus kakava. Začnite z majhnim ščepcem pekoče paprike, da preverite, če vam je okus sploh všeč.

Sladoled

Obožujete sladoled in ste naveličani čakanja na poletje? Kepico vanilijevega sladoleda dodajte v vročo čokolado, okrasite s stepeno smetano in uživajte v kraljevski pojedini.

Alkohol

V vročo čokolado lahko dodate najrazličnejše alkoholne pijače, od vina do viskija. Potrebna je le manjša količina, zato ne pretiravajte z dodajanjem te sestavine.